Sari la conținut

Cele mai bune calorifere pentru centrala

4.8
(28)

Am prezentat cele mai bune centrale, de fiecare tip si fel, dar ca sa completam pachetul avem nevoie si de calorifere, iar astazi va prezint un top cu cele mai bune calorifere pentru centrala termica. Daca nu ati luat inca centrala, atunci gasiti tot la noi pe site articole dedicate despre fiecare tip de centrala, fie ca vorbim de centrala pe gaz sau centrala pe lemne ori centrala electrica. Parcurgeti intai acele articole si dupa reveniti la calorifere 😉

Cititi in continuare pentru a descoperi care sunt cele mai bune calorifere ce iti vor tine de cald in vremea racoroasa 😀

calorifer

Top cele mai bune calorifere pentru centrale termice

Acestea sunt cele mai bune produse, iar la finalul listei ai o lista cu cateva magazine online care ofera reduceri si promotii.

Radiator (calorifer) Ferroli GR F 22

Calorifer din otel Ferroli GR F 22

Caloriferul Ferroli GR F 22 de dimensiuni de la 600 mm pana la 2000 mm (alegeti pe pagina produsului) este potrivit pentru cei care apreciaza eficienta si durabilitatea. Fabricat din otel de calitate superioara, acesta ofera un randament termic superior, fiind potrivit atat pentru locuinte, cat si pentru spatii comerciale.

Are un design minimalist si elegant si se integreaza armonios in orice incapere, aducand un plus de rafinament. Disponibil in variantele cu unu, doua sau trei panouri convective, acesta poate fi amplasat in orice colt al camerei, adaptandu-se astfel spatiului disponibil si gradului de izolare.

Radiator (calorifer) din aluminiu Fornello G600F

Calorifer din aluminiu Fornello G600F

Radiatorul Fornello G600F redefineste standardele in estetica radiatoarelor din aluminiu turnat. Acesta se integreaza perfect in ambientul casei dumneavoastra fiind rezultatul cercetarilor care au adus impreuna frumusetea si tehnologia, creand un obiect elegant si functional, potrivit pentru orice mediu.

Acest calorifer se adapteaza cu usurinta in orice spatiu deoarece dimensiunile sale bine gandite permit o instalare comoda si eficienta. Acesta poate functiona la o temperatura maxima a apei de 95°C si suporta o presiune de lucru de 2.0 Mpa.

Caloriferul este compatibil cu instalatiile de cupru, asigurand astfel o integrare fara probleme in sistemul existent.

Radiator baie portprosop (calorifer) Brise Heizkorper

Calorifer baie tip port prosop Brise Heizkorper

Radiatorul portprosop Brise Heizkorper este un model drept, in culoarea alba, ce adauga un plus de functionalitate si stil baii dvs. Acesta il gasiti in dimensiuni de la 800mm pana la 1750mm, puteti selecta din pagina eMAG ce dimensiune doriti.

Caloriferele de la Brise Heizkorper se remarca prin integrarea completa a proceselor de productie, reunind cercetarea, fabricatia si distributia sub un singur acoperis. Acestea sunt recunoscute si apreciate in mod deosebit de radiodifuzori si fundatii publice. Sunt calorifere bune raportat calitate pret.

Calorifer otel Energy 22PKKP

Calorifer otel Energy 22PKKP

Radiatorul cu doua panouri Energy 22PKKP reuneste designul modern cu eficienta termica, adaptandu-se incaperilor de diverse dimensiuni si stiluri decorative. Este potrivit atat pentru spatii comerciale, de birouri, cat si rezidentiale, acesta functioneaza optim in conditii normale de umiditate si in sisteme de incalzire centrala.

Dispune de o placa frontala conturata cu elemente de convectie si carcase laterale, acoperita cu un capac tip gratar. Materialul de exceptie, otelul cu continut redus de carbon si laminat la rece, confera radiatorului o calitate superioara.

Acesta ofera o putere de incalzire considerabila si poate opera sub o presiune maxima de 10 bari. Bransamentul este lateral, cu patru orificii de racordare dispuse in fiecare colt. Are de asemenea o durata de viata extinsa (garantie de 12 ani), acesta rezista la socuri mecanice, umiditate, substante chimice de curatare si coroziune. Se instaleaza pe perete, in orice colt al incaperii.

Calorifer otel Purmo C22

Calorifer otel Purmo C22

Caloriferul tip panou Purmo Compact C22 suporta o temperatura maxima de lucru de 95°C si este ideal pentru camerele cu umiditate scazuta. Radiatorul este fabricat din tabla de otel ambutisata, cu continut redus de carbon si laminata la rece, avand o grosime de 1,25 mm. Elementele convectionale sunt realizate din acelasi material, dar cu o grosime de 0,5 mm.

Vezi si:  Cea mai buna centrala termica pe gaz

Presiunea maxima de lucru in instalatii este de 10 bar, iar in fabrica este testat la o presiune de 13 bar. Distanta dintre canalele verticale prin care circula agentul termic este de 33,3 mm. La o temperatura de 75°C, acesta are o putere de 1025 W.

Calorifer Portprosop din otel, Antracit

Calorifer Portprosop din otel, Antracit

Fabricat din otel cu continut redus de carbon, acest calorifer se evidentiaza printr-o conductivitate termica excelenta. Acest material rezistent la rupere garanteaza o durata de viata indelungata a produsului. Functionand cu apa calda, radiatorul este ecologic, eficient energetic si furnizeaza o caldura constanta si durabila in baia dumneavoastra

Otelul cu continut redus de carbon folosit in acest radiator de panou este inoxidabil si extrem de rezistent la coroziune.

Radiator otel (calorifer) Brise Heizkorper, tip 22

Radiator otel (calorifer) Brise Heizkorper, tip 22

Acest calorifer de tip panou de la Brise Heizkorper are o orientare orizontala, adaptandu-se usor in diverse spatii si este fabricat din otel de inalta calitate care se evidentiaza prin durabilitate si eficienta termica superioara. Culoarea sa alba ofera un aspect curat si elegant al incaperii.

Are o putere nominala de 2535 W care asigura o incalzire eficienta si uniforma. Rezista la o presiune de lucru de pana la 10 bar si poate functiona la o temperatura maxima a agentului termic de 110°C. Capacitatea sa de 5.7 litri garanteaza un nivel optim de incalzire.

Oferte si promotii calorifere

In functie de locuinta fiecaruia caloriferele pot sa difere destul de mult, de aceea va las mai jos link catre mai multe calorifere la oferta unde cu siguranta o sa gasiti un calorifer potrivit pentru locuinta voastra. Am decis sa va las doua magazine online, respectiv eMAG si Mathaus. Pe eMAG stim cu totii ca preturile sunt mai mici decat in magazinele fizice si e posibil sa gasiti oferte foarte bune, dar putini stiu de Mathaus si ca ofera livrare pana acasa dar si produse calitative, de aceea va recomand sa le vedeti pe ambele inainte sa va decideti.

Cum alegi cele mai bune calorifere pentru centrala ta

Alegerea unor calorifere pentru locuinta ta nu este o decizie grea, fiind nevoie sa bifezi cateva alegeri inainte de a da comanda, iar mai jos iti detaliez eu putin ce anume. Daca vrei cele mai bune calorifere pentru centrala pe gaz ori pentru cea pe lemne sau electrica, cu siguranta te vei lamuri citind informatiile oferite.

  1. Spatiul: Fiecare incapere are caracteristici unice, cum ar fi dimensiunea, izolarea si preferintele de design, care vor influenta alegerea tipului si dimensiunii caloriferului.
  2. Materialul: Otelul este alegerea traditionala, cunoscut pentru durabilitatea si eficienta sa termica. Caloriferele din aluminiu sunt usoare si au o capacitate ridicata de transfer termic, fiind ideale pentru incaperi care necesita o incalzire rapida si uniforma.
  3. Temperatura si presiune: Tine cont si de presiunea si temperatura maxima la care functioneaza sistemul tau de incalzire centrala. Aceste specificatii tehnice sunt esentiale pentru a asigura compatibilitatea perfecta intre centrala si calorifer.
  4. Design: Este important sa alegi un design care sa se integreze armonios in estetica generala a incaperii tale.
  5. Producator: Fiabilitatea si reputatia producatorului sunt elemente cheie in asigurarea ca vei obtine un produs de calitate superioara.
  6. Recenzii de la clienti: Pe eMAG poti citii usor recenziile deci iti va fi si mai usor sa mai alegi.
calorifer din fonta

Cel mai bun calorifer din otel

Caloriferele din otel sunt cea mai populara si fiabila optiune pentru incalzirea eficienta a locuintelor. Acestea sunt apreciate pentru durabilitatea lor, precum si pentru capacitatea lor de a distribui caldura in mod uniform in incapere. Fabricate din otel de inalta calitate, aceste calorifere sunt concepute sa reziste testului timpului.

Acestea pot incalzi rapid incaperile, asigurand un confort termic optim intr-un timp scurt deoarece otelul este un material durabil, rezistent la impacturi si deformari, ceea ce face ca aceste calorifere sa fie potrivite pentru utilizare pe termen lung. Acestea pot fi gasite intr-o varietate de stiluri si finisaje, permitandu-le sa se potriveasca cu orice estetica a incaperii. Indiferent daca preferati un aspect modern si minimalist sau un design mai clasic, veti gasi cu usurinta un calorifer din otel care sa se potriveasca.

Caloriferele de inalta calitate vor avea o tabla mai groasa, ceea ce contribuie la durabilitatea si eficienta lor termica. Este recomandat sa acordati atentie acestui detaliu pentru a va asigura ca investiti intr-un produs de calitate.

Cele mai bune calorifere din aluminiu

Caloriferele din aluminiu sunt o alternativa la cele de otel iar acestea se evidentiaza prin usurinta lor si conductivitatea termica excelenta. Aluminiul este un material usor, ceea ce face ca aceste calorifere sa fie mai manevrabile si mai usor de instalat in comparatie cu optiunile din otel.

Vezi si:  Cel mai bun convector electric

Datorita conductivitatii termice ridicate a aluminiului, acestea pot furniza caldura intr-un timp scurt, asigurand un confort termic optim. Acest lucru face ca aceste calorifere sa fie ideale pentru situatii in care aveti nevoie de incalzire imediata. Aluminiul nu se oxideaza la fel de usor ca otelul, ceea ce face ca aceste calorifere sa fie ideale pentru incaperi cu umiditate mai ridicata, cum ar fi baile sau bucatariile. De asemenea, acest lucru contribuie la durabilitatea lor pe termen lung.

Caloriferele din aluminiu se integreaza cu usurinta in orice stil de amenajare interioara si sunt disponibile intr-o varietate de culori si forme, permitandu-va sa alegeti un model care se potriveste perfect cu estetica incaperii dvs. Indiferent daca preferati un aspect clasic sau unul mai contemporan.

Top cele mai bune calorifere verticale

Caloriferele verticale sunt bune pentru optimizarea spatiului in incaperi cu pereti mai ingusti sau in spatii inalte si sunt proiectate sa ofere eficienta termica intr-un format vertical, economisind astfel spatiu pe pereti. Acestea sunt disponibile intr-o gama variata de finisaje si stiluri, permitandu-va sa alegeti un model care sa se potriveasca cu designul general al spatiului.

Conductivitatea termica a caloriferelor verticale ramane la fel de eficienta ca si in cazul altor tipuri de calorifere. Ele incalzesc incaperile in mod uniform si eficient, asigurand un confort termic optim in orice spatiu. Alegerea unui calorifer vertical nu implica nicio compromis in ceea ce priveste eficienta termica.

Montajul unui calorifer vertical este destul simplu si eficient, iar acestea pot fi pozitionate pe orice perete vertical solid. Puteti alege un model care sa se potriveasca in mod ideal spatiului dvs iar ce am observat la acestea este ca accesoriile de instalare necesare sunt adesea incluse in pachet, facilitand procesul de montaj.

Cele mai bune calorifere de baie port prosop

Caloriferele de baie tip portprosop combina utilitatea unui sistem de incalzire cu functionalitatea unui suport pentru prosoape in incaperi cu spatiu limitat, in special sunt facute pentru a asigura o incalzire eficienta in baie, in timp ce ofera un loc convenabil pentru a-ti usca prosoapele.

Acestea sunt proiectate astfel incat sa se integreze perfect in spatiul restrans al baii, economisind astfel spatiu pretios. Fiind montate pe perete, aceste calorifere nu ocupa spatiu pe podea sau in alte zone de circulatie. Ele sunt concepute sa incalzeasca baia intr-un timp scurt, asigurand un confort termic optim intr-un mediu umed. Acest lucru face ca aceste calorifere sa fie ideale pentru incaperi in care umiditatea poate fi o problema.

Pe langa rolul lor principal de a incalzi baia, acestea ofera, de asemenea, un suport convenabil pentru prosoape. Aceasta combinatie de functionalitati face ca aceste calorifere sa fie ideale pentru a crea un spatiu de baie organizat si bine utilat.

montaj calorifer

Cat de bune sunt caloriferele din fonta si unde se mai gasesc

Caloriferele din fonta au fost, in trecut, printre cele mai populare optiuni de incalzire datorita durabilitatii si capacitatii lor de a retine caldura. Cu toate acestea, in prezent, ele nu mai sunt atat de cautate din mai multe motive. Unul dintre motivele principale este greutatea lor semnificativa si dimensiunile mari, ceea ce face instalarea lor dificila si necesita suport structural suplimentar. Acest lucru face ca optiunile mai usoare, cum ar fi caloriferele din otel sau aluminiu, sa fie preferate pentru usurinta de instalare.

In ceea ce priveste mitul ca caloriferele din fonta incalzesc mai repede, acesta este, in general, incorect. Performanta unui calorifer nu depinde doar de materialul din care este fabricat, ci si de dimensiunea, designul si eficienta sistemului de incalzire in ansamblu. Caloriferele moderne din otel sau aluminiu pot oferi, de asemenea, performante de incalzire rapide si eficiente.

Caloriferele din fonta au tendinta de a avea o inertie termica ridicata, ceea ce inseamna ca pot retine caldura pentru o perioada mai lunga de timp dupa ce sistemul de incalzire este oprit. Cu toate acestea, acest lucru poate duce la o gestiune mai dificila a temperaturii in interiorul incaperii si poate necesita un control mai atent al termostatului.

Cele mai ieftine calorifere si eficienta lor

Caloriferele ieftine pot fi o solutie atractiva la pret pentru ca evident, sunt ieftine, dar este important sa se inteleaga eficienta lor si cum pot influenta confortul termic al unei locuinte.

Aceste calorifere pot avea un randament termic mai mic in comparatie cu optiunile mai costisitoare, cum ar fi cele din aluminiu sau fonta. Acest lucru inseamna ca ar putea fi necesar sa ruleze la o temperatura mai mare pentru a mentine aceeasi caldura in incapere. Daca locuinta are izolatie slaba, caloriferele mai putin eficiente pot sa nu ofere suficienta caldura pentru a mentine confortul termic. In astfel de cazuri, investitia intr-un sistem de incalzire mai performant pe termen lung poate fi mai rentabila. Chiar daca iei calorifele mai ieftin, dai mai mult la consum.

Vezi si:  Cel mai bun espressor cu capsule

Este important sa se acorde atentie si dimensiunii si puterii caloriferului in functie de dimensiunile incaperii. Alegerea unui calorifer cu puterea potrivita poate contribui la o incalzire eficienta si economisirea energiei.

calorifer in forma de casa

Parerea mea despre calorifere si ce te sfatuiesc sa iei

Caloriferele din otel sunt o optiune populara datorita pretului accesibil, dar acestea pot necesita o mai mare grija in ceea ce priveste coroziunea. Pe de alta parte, caloriferele din aluminiu sunt usoare, se incalzesc rapid si sunt mai rezistente la coroziune. Cu toate acestea, pot fi mai scumpe. Recomand sa alegeti un model din aluminiu daca va permite bugetul.

Mai multe panouri sau randuri de elemente convective pot imbunatati performanta unui calorifer, astfel incat incalzirea sa fie rapida si uniforma. Cu toate acestea, este important sa adaptati puterea caloriferului la dimensiunea si izolatia camerei pentru a evita incalzirea ineficienta. Caloriferele moderne vin intr-o varietate de stiluri si finisaje, ceea ce le face potrivite pentru orice decor interior. Alegeti un design care se potriveste cu estetica locuintei dvs si cautati produse care ofera garantii extinse si sunt cunoscute pentru rezistenta lor in timp.

Intrebari frecvente despre calorifere

Care sunt avantajele caloriferelor din otel fata de cele din aluminiu?

Caloriferele din otel se remarca prin durabilitatea si rezistenta lor la impact, fiind capabile sa reziste la conditii mai dure. Ele sunt potrivite in special pentru incaperi supuse la stres mecanic mai mare sau in medii mai agresive. Pe de alta parte, caloriferele din aluminiu se evidentiaza prin greutatea lor redusa, facilitand astfel manipularea si instalarea. De asemenea, acestea au o conductivitate termica ridicata, permitand incalzirea rapida a incaperii. Aluminiul este, de asemenea, rezistent la coroziune, asigurand o durata de viata lunga a caloriferului. In concluzie, alegerea dintre caloriferele din otel si cele din aluminiu depinde de necesitatile specifice ale incaperii si de preferintele individuale privind durabilitatea si eficienta termica.

Ce diferente exista intre caloriferele cu convectie naturala si cele cu convectie fortata?

Caloriferele cu convectie naturala utilizeaza principiul caldurii ascendente, unde aerul cald urca in partea de sus a caloriferului, iar aerul rece intra in partea de jos, creand un ciclu natural de circulatie a aerului. Acestea nu necesita un ventilator suplimentar pentru a functiona si sunt mai putin susceptibile la defectiuni tehnice. Pe de alta parte, caloriferele cu convectie fortata sunt echipate cu un ventilator electric care accelereaza circulatia aerului, incalzind incaperea mai rapid si uniform. Cu toate acestea, acestea pot fi mai costisitoare si necesita un consum suplimentar de energie electrica. Astfel, alegerea dintre cele doua tipuri depinde de preferinte personale, nevoile specifice de incalzire si bugetul disponibil.

Cum aleg puterea potrivita a unui calorifer pentru o anumita incapere?

Pentru a alege puterea potrivita a unui calorifer pentru o anumita incapere, este esential sa luati in considerare dimensiunile acesteia si nivelul de izolare termica. Un calcul aproximativ se realizeaza multiplicand suprafata incaperii (in metri patrati) cu necesarul de caldura recomandat pentru fiecare metru patrat (de obicei 80-100 W). De asemenea, factori precum numarul de ferestre, orientarea incaperii si gradul de izolatie influenteaza necesarul de caldura. De exemplu, o incapere cu mai multe ferestre orientate spre nord va necesita mai multa caldura. Este important sa nu supra-dimensionati caloriferul, deoarece acest lucru poate duce la incalzire excesiva si consum de energie inutil.

Care sunt avantajele si dezavantajele caloriferelor verticale fata de cele orizontale?

Caloriferele verticale ofera o flexibilitate mai mare in privinta amplasarii, economisind spatiu pe perete si facilitand integrarea in designul interior. Ele sunt potrivite pentru incaperi cu spatiu limitat pe orizontala. In plus, caloriferele verticale pot adauga un element decorativ sau modern in incapere, oferind o nota estetica subtila. Totusi, acestea pot fi mai putin eficiente in distribuirea uniforma a caldurii in incapere, in special in camerele mari sau cu o izolatie slaba. Pe de alta parte, caloriferele orizontale ofera o distribuire mai uniforma a caldurii in incaperi, fiind potrivite pentru spatii mai mari. Cu toate acestea, ele ocupa mai mult spatiu pe perete si pot limita optiunile de mobilier sau aranjare a incaperii. Este important sa alegeti tipul de calorifer in functie de specificul spatiului si preferintele estetice ale fiecarui utilizator.

Care sunt modalitatile eficiente de curatare si intretinere a caloriferelor?

Pentru a mentine caloriferele in stare optima de functionare, este recomandat sa le curatati si sa le intretineti in mod regulat. Opriti alimentarea cu apa si asteptati ca radiatorul sa se raceasca inainte de a incepe orice operatiune de curatare. Folositi o perie cu peri moi sau o carpa moale pentru a indeparta praful si murdaria de pe suprafata radiatorului. Daca exista pete sau murdarie persistenta, puteti utiliza o solutie de curatat delicata, evitand substantele chimice agresive care pot deteriora vopseaua. Asigurati-va ca nu exista scurgeri de apa sau umiditate excesiva in jurul radiatorului, deoarece acest lucru poate duce la coroziune. Verificati periodic supapele si racordurile pentru a preveni eventualele scurgeri sau defecte.

A fost util acest articol?

Alege o stea pentru a vota

Nota medie: 4.8 / 5. Voturi: 28

Nu sunt voturi pana acum