Sari la conținut

Cel mai bun stick usb

5
(12)

Un stick usb e ceva ce poate avem fiecare prin casa, si deja ne-am obisnuit cu ele, par niste dispozitive basic simple care nu prea fac mare lucru decat sa transferi fisiere sau sa asculti muzica in masina. Dar nu mai e chiar asa, memoriile USB au avansat foarte mult de-a lungul timpului si au ajuns odata cu interfata USB 3.2 la viteze uluitoare care ne permit transfer rapid de fisiere si performanta maxima.

Astazi ma uitam sa-mi comand cateva stick-uri pentru mine, si am vazut cateva produse ce mi-au placut mult si m-au lasat putin masca cu performanta, asa ca am facut un top cu cele mai bune stick-uri (memorii) usb pentru cei care cauta stick-uri bune si de calitate.

Top cele mai bune stick-uri – memorii usb

Acestea sunt cele mai bune produse, iar la finalul listei ai o lista cu cateva magazine online care ofera reduceri si promotii.

Memorie USB Samsung BAR Plus 256GB USB 3.1

Memorie USB Samsung BAR Plus 256GB USB 3.1

Samsung BAR Plus de 256GB, cu interfata USB 3.1 are o rata de transfer la citire de pana la 300 MB/s. Carcasa sa metalica nu doar ca arata bine, dar protejeaza si datele importante pe care le stocati. Mai mult, datorita brelocului integrat, riscul de a-l pierde sau de a-l rataci este minimizat.

Vorbim despre o memorie USB care nu cunoaste limitari: este rezistenta la apa, socuri, temperaturi extreme, campuri magnetice si chiar si la raze X. Astfel, indiferent de aventurile prin care treceti, fisierele dvs. valoroase sunt in siguranta.

Memorie USB Silicon Power Marvel Xtreme M80 1TB, USB 3.2 Gen 2

Memorie USB Silicon Power Marvel Xtreme M80 1TB USB 3.2 Gen 2

Silicon Power Marvel Xtreme M80 este un gigant al vitezei in lumea memoriei USB, care va face sa uitati de asteptare. Cu el puteti transfera un fisier de 5 GB de pe PC pe unitate in numai 12 secunde. Are viteze de citire de pana la 600 MB/s si viteze de scriere de pana la 500 MB/s. Comparativ cu o unitate flash obisnuita, este de 5,5 ori mai rapid la citire si de 16,7 ori mai rapida la scriere.

Echipat cu o interfata USB 3.2 Gen 2 de tip A, M80 ofera o capacitate de 1 TB. 1 TB in palma voastra, pregatit sa inmagazineze tot ce aveti nevoie, de la proiecte mari, colectii de fotografii, pana la biblioteci de filme. Este, fara indoiala, singura unitate flash de care ati putea avea vreodata nevoie, oferind o alternativa portabila si rapida la stocarea in cloud.

Memorie USB Kingston 256GB DataTraveler microDuo 3C 200MB/s dual USB-A + USB-C

Memorie USB Kingston 256GB DataTraveler microDuo USB-A + USB-C

Kingston DataTraveler microDuo 3C este o punte intre trecutul si viitorul tehnologiei, avand o interfata dubla care se potriveste atat cu porturile USB Type-C noi, cat si cu cele USB Type-A traditionale. Asta inseamna ca puteti transfera fisiere intre toate dispozitivele voastre fie ca sunt ultimele modele sau cele din generatii anterioare, fara a avea nevoie de adaptoare sau cabluri suplimentare.

Are viteze de pana la 200 MB/s, transferul a 1000 de fotografii de inalta rezolutie pe computer poate fi facut in mai putin de un minut. Da, ati citit bine. Asta inseamna ca puteti elibera rapid spatiu pe smartphone sau tableta, fara a astepta o eternitate pentru ca fisierele sa se mute.

Memorie USB SanDisk Ultra Fit 256 GB, USB 3.1

Memorie USB SanDisk Ultra Fit 256 GB USB 3.1

SanDisk Ultra Fit 256GB cu performanta USB 3.1, acest mic dispozitiv poate transfera date cu o viteza de citire de pana la 130 MB/s. Asta inseamna ca poti muta un film intreg in mai putin de 30 de secunde – mult mai rapid decat te-ai astepta de la orice standard USB 2.0.

Si nu este doar rapid, este si incredibil de practic. Datorita designului sau compact, poti sa-l lasi conectat la laptop, tableta, televizor, consola de jocuri sau sistemul audio fara sa iti faci griji ca va incomoda. Practic e ca o extensie aproape invizibila a dispozitivului tau, care iti ofera mai mult spatiu de stocare fara sa ocupe loc.

Memorie USB Kingston 128GB DataTraveler Micro 200MB/s Metal USB 3.2 Gen 1

Memorie USB Kingston 128GB DataTraveler Micro Metal USB 3.2 Gen 1

Kingston DataTraveler Micro e atat de mic si usor incat aproape ca uiti ca e conectat la dispozitivul tau. Este compactibil cu aproape orice gadget care are un port USB. Si cu USB 3.2 Gen 1, ofera viteze de citire de pana la 200 MB/s. Asta inseamna ca transferi fisiere mari – fie ca sunt filme, albume intregi de muzica, jocuri sau colectii de fotografii – rapid si fara batai de cap.

Vezi si:  Cel mai bun hard disk extern

Carcasa sa metalica premium si profilul redus ofera un aspect elegant, dar este si practica. Poti sa o il lasi conectat la dispozitivul tau fara ca aceasta sa interfereze cu alte porturi sau sa te incomodeze in vreun fel.

Oferte si promotii stick-uri / memorii USB

Am selectat mai sus doar o parte din cele mai bune stick-uri USB pe care le-am gasit pe piata, sunt multe modele, dar astea mi-au atras atentia in mod special, pentru ca au un raport calitate-pret foarte bun, si o performanta superioara. Mai jos va las si cateva magazine online unde gasiti mai multe oferte si reduceri la stick-uri usb de tot felul, usb 3.1, usb 3.2 sau usb 2.0.

Cum alegi un stick usb bun si de calitate

Desi par niste dispozitive destul de simple, inclusiv la stick-urile USB sunt cateva caracteristici de urmat, si pentru a face cea mai buna alegere, trebuie sa tii cont de acestea. Mai jos am trecut o parte din ele incat sa alegi cat mai simplu.

  1. Capacitatea stick-ului: Capacitatile uzuale incep de la cateva GB si pot ajunge pana la 1 TB sau chiar mai mult. Daca intentionezi sa stochezi doar documente text sau fisiere mici, un stick de 16GB sau 32GB ar putea fi suficient. In schimb, daca vrei sa pastrezi videoclipuri de inalta rezolutie, jocuri sau software-uri mari, ar fi indicat sa te orientezi spre un stick de 64GB, 128GB sau chiar mai mare. Este important sa alegi o capacitate care sa iti satisfaca nevoile actuale, dar sa ai in vedere si potentialul de stocare pe care il vei avea nevoie in viitor.
  2. Viteza de transfer: Aceasta este determinata de interfata stick-ului USB, cele mai comune fiind USB 2.0, USB 3.0 (sau USB 3.1 Gen 1, USB 3.2 GEN 1 & 2) si USB 3.1 (sau USB 3.2 Gen 2). Desi stick-urile USB 2.0 sunt in general mai ieftine, vitezele lor de transfer sunt considerabil mai mici comparativ cu USB 3.0 si 3.2, ceea ce inseamna ca transferul de fisiere mari va dura mai mult timp. Daca pretuiesti viteza si eficienta, opteaza pentru un stick USB 3.0 sau 3.1. Chiar daca dispozitivul tau actual suporta doar USB 2.0, un stick USB cu o interfata mai noua va fi compatibil si va oferi viteze mai bune in momentul in care iti vei upgrada echipamentele.
  3. Durabillitatea: Stick-urile USB sunt adesea supuse uzurii zilnice, fiind conectate si deconectate frecvent si transportate in buzunare, genti sau atasate la chei. Unele modele sunt construite cu carcasa metalica sau sunt rezistente la apa, praf si socuri, ceea ce le face mai potrivite pentru utilizatorii activi sau pentru cei care sunt adesea in deplasare. Daca stii ca stick-ul tau va avea de suferit, cauta un model care pune accent pe rezistenta.
  4. Securitatea datelor: Aici e important, mai ales daca intentionezi sa stochezi informatii sensibile sau personale. Unele stick-uri USB vin cu software de criptare sau protectie prin parola, care iti asigura ca datele tale raman confidentiale, chiar si in cazul in care stick-ul este pierdut sau furat. Daca securitatea este o prioritate pentru tine, cumpara un stick USB care ofera aceste caracteristici de protectie a datelor.
stick usb 3.0

Cel mai bun stick USB 3.2, 3.1, 3.0, 2.0

Pe masura ce tehnologia avanseaza, si aceste dispozitive mici, evolueaza, oferind viteze de transfer mai rapide si capacitati de stocare mai mari. Hai sa facem o calatorie prin diferitele generatii de stick-uri USB, de la 2.0 la 3.2, si sa vedem ce face fiecare dintre ele sa iasa in evidenta.

Incepem cu Stick USB 2.0, veterani ai lumii USB, recunoscuti pentru compatibilitatea lor larga. Aceste stick-uri ating viteze de transfer de pana la 480 Mbps (megabiti pe secunda), ceea ce este suficient pentru transferul de documente, fotografii si muzica. Sunt ideale pentru sarcini zilnice, cum ar fi transferul de fisiere intre computere sau pastrarea unei copii de rezerva a documentelor importante. Datorita pretului lor accesibil si disponibilitatii largi, stick-urile USB 2.0 sunt inca populare pentru utilizare generala, desi sunt treptat inlocuite de versiuni mai rapide.

Vezi si:  Cea mai buna placa de sunet

Trecem apoi la Stick USB 3.0, unde lucrurile incep sa devina interesante. Cu o viteza de transfer de pana la 5 Gbps (gigabiti pe secunda), USB 3.0 este de aproximativ 10 ori mai rapid decat predecesorul sau. Aceasta viteza impresionanta il face ideal pentru transferul de fisiere video de inalta definitie, jocuri mari sau orice altceva care necesita mult spatiu si viteza mare de transfer. O caracteristica cheie a USB 3.0 este compatibilitatea descendenta, ceea ce inseamna ca poti folosi stick-urile USB 3.0 cu porturi USB 2.0, desi la vitezele mai mici ale acestuia din urma.

Inaintam la Stick USB 3.1, si vitezele cresc si mai mult. Aceasta generatie, cunoscuta si sub numele de USB 3.1 Gen 2, ofera viteze de transfer de pana la 10 Gbps, dubland performanta USB 3.0. Aceasta viteza suplimentara este perfecta pentru creatorii de continut, fotografi sau oricine are nevoie sa transfere rapid cantitati mari de date. Pe langa viteza, USB 3.1 aduce si o imbunatatire a eficientei energetice, ceea ce il face si mai atractiv pentru utilizatorii de dispozitive mobile.

Si in sfarsit, ajungem la Stick USB 3.2, varful de lance al tehnologiei USB la ora actuala. USB 3.2 poate atinge viteze de transfer de pana la 20 Gbps, datorita tehnologiei sale de multiplexare, care permite transferul de date pe doua canale simultan. Aceasta viteza uluitoare il face ideal pentru transferul de fisiere extrem de mari, cum ar fi filmele in format 4K sau 8K, in doar cateva secunde. Desi dispozitivele care suporta USB 3.2 inca nu sunt omniprezente, stick-urile USB 3.2 reprezinta cea mai buna optiune pentru cei care doresc performante maxime si sunt pregatiti pentru viitor.

Fiecare generatie de stick USB vine cu propriile sale avantaje, de la USB 2.0, perfect pentru sarcini de zi cu zi si compatibilitate universala, la USB 3.2, care ofera viteze de transfer la limita tehnologiei actuale.

Cel mai rapid stick usb de 128GB, 256GB, 512GB sau 1TB

Un stick de 128GB este alegerea perfecta pentru studenti sau cei care au nevoie sa transporte frecvent proiecte sau prezentari voluminoase. Este, de asemenea, ideal pentru cei care doresc sa-si stocheze colectiile de muzica sau albume foto digitale fara a fi nevoiti sa faca selectii stricte despre ce sa pastreze si ce sa stearga. Viteza si capacitatea unui stick USB de 128GB ofera un echilibru intre portabilitate si spatiu de stocare suficient pentru majoritatea utilizatorilor de zi cu zi.

Apoi, stick-urile de 256GB, sunt potrivite pentru cineasti, fotografi sau oricine are nevoie sa stocheze si sa transporte fisiere media de dimensiuni mari. Un stick USB de 256GB iti permite sa pastrezi ore intregi de inregistrari video la rezolutie inalta sau mii de fotografii in format RAW, fara sa te ingrijorezi ca vei ramane fara spatiu prea curand. Este si excelent pentru gameri care doresc sa-si transporte jocurile preferate cu ei, fara a fi nevoiti sa le reinstaleze de fiecare data.

Iar stick-urile de 512GB, deja discutam despre un nivel cu totul diferit de stocare. Este ca si cum ai avea un hard disk extern in format de buzunar. Aceasta capacitate este ideala pentru profesionistii IT sau pentru cei care lucreaza in domeniul creativ si au nevoie constant de acces la o biblioteca vasta de fisiere de dimensiuni mari, cum ar fi editarea video sau grafica 3D. Un stick de 512GB iti ofera libertatea de a avea aproape orice iti trebuie pentru munca sau divertisment, fara compromisuri.

Si daca vorbim despre marea capacitate de 1TB. Aici, intram in teritoriul in care un stick USB functioneaza mai mult ca o solutie de stocare externa completa decat ca un simplu instrument de transfer de date. Cu 1TB la dispozitie, poti sa-ti stochezi colectiile de filme in format 4K, bibliotecile extinse de jocuri sau chiar backup-uri ale intregului sistem. Este alegerea suprema pentru cei care nu accepta compromisuri in ceea ce priveste spatiul de stocare si doresc cea mai inalta capacitate disponibila intr-un format extrem de portabil.

stick usb 3.2

Cea mai ieftina memorie USB

Primul lucru pe care trebuie sa-l stii despre memorii USB ieftine este ca nu sunt neaparat slabe. Ba dimpotriva, multe dintre aceste dispozitive ofera o capacitate decenta de stocare si viteze de transfer satisfacatoare pentru majoritatea nevoilor zilnice. Vorbim aici de stocarea documentelor pentru scoala sau munca, pastrarea fotografiilor de familie sau chiar transferul acelor playlist-uri preferate catre sistemul auto.

Fie ca esti student si ai nevoie de mai multe stick-uri pentru diferite proiecte, fie ca vrei sa ai mereu la tine o solutie de backup pentru fisierele importante, optiunile ieftine te scutesc de grija investitiei mari. Mai mult, preturile accesibile iti permit sa cumperi mai multe unitati, astfel incat sa poti organiza si segmenta fisierele dupa tematica sau importanta – unul pentru munca, altul pentru distractie, si asa mai departe.

Vezi si:  Cel mai bun procesor

Dar cum alegi o memorie USB ieftina care sa nu te lase la greu? Primul pas este sa te uiti la recenzii si sa vezi ce spun alti utilizatori despre performanta si durabilitate. Chiar si cele mai accesibile stick-uri pot avea constructii solide si a fi de incredere, daca stii unde sa cauti. De asemenea, este important sa verifici compatibilitatea cu dispozitivul tau. Majoritatea memorii USB sunt compatibile cu standardul USB 2.0 si 3.0, dar nu strica sa te asiguri ca poti beneficia de vitezele de transfer maxime permise de dispozitivul tau.

Parerea mea despre memoriile usb si ce recomand

Dupa cum am zis la inceputul articolului, am zis sa fac un top cu memorii usb bune tocmai pentru ca azi am avut nevoie sa cumpar cateva pentru stocarea de date. Nu am mai cautat de mult memorii usb ca nu am mai avut nevoie, am avut mereu cateva pe la birou si nu am mai analizat piata. Am fost surprins sa vad ca au avansat foarte mult si deja gasim stick-uri usb de 1TB sau stick-uri de 512GB ieftina, si de viteza nu mai zic, au aparut generatii cum sunt cele usb 3.2 care transfera sute de GB in cateva secunde.

Ca si recomandari, va recomand daca doriti ceva de stocare, calitativ, si la pret bun, sa luati Samsung BAR Plus 256GB USB 3.1, este un stick bun la pret, cu o generatie de USB decenta. Este acel stick care face fata cu biro la orice transfer, si cred ca e cel mai bun calitate pret. Daca doriti in schimb ceva si mai performant, va recomand cel mai rapid stick usb, Silicon Power Marvel Xtreme M80 1TB care deja functioneaza ca un hard extern pentru stocare, avand si viteza si spatiu mare. Ca optiuni ieftine, eu am luat un stick pentru muzica in masina, mic si finut, si anume SanDisk Ultra Fit 256 GB USB 3.1.

Intrebari frecvente despre stick-urile USB

Este compatibil un stick USB 3.2 cu un port USB 2.0?

stick usb bun samsung

Un stick USB 3.2 va functiona fara probleme intr-un port USB 2.0, dar cu o mica precizare: viteza de transfer va fi limitata la cea a portului USB 2.0, adica mai micuta decat capacitatea maxima a stick-ului. Practic, este ca si cum ai conduce o masina sport pe un drum de tara – merge, dar nu poti sa-i dai tot ce are mai bun. Asadar, chiar daca nu vei beneficia de vitezele ametitoare pe care USB 3.2 le poate oferi, vei putea totusi sa transferi date intre dispozitive fara probleme. Este un exemplu clasic de compatibilitate descendenta, care asigura ca tehnologia noua poate lucra si cu cea mai veche, pastrand totul simplu si eficient.

Ce inseamna viteza de citire si viteza de scriere la un stick USB?

Simplu spus, viteza de citire indica cat de repede poti accesa si deschide fisierele de pe stick, adica cat de rapid „citeste” dispozitivul informatiile stocate. Pe de alta parte, viteza de scriere arata cat de iute poti transfera sau „scrie” date noi pe stick-ul USB. Deci, daca ai de gand sa muti o gramada de poze sau documente pe stick-ul tau, o viteza mare de scriere inseamna ca nu vei petrece prea mult timp asteptand ca transferul sa se finalizeze. In esenta, cu cat aceste viteze sunt mai mari, cu atat experienta ta va fi mai fluida si mai rapida.

Exista stick-uri USB rezistente la apa si praf?

stick usb mic

Exista stick-uri USB care sunt proiectate sa fie rezistente la apa si praf! Producatorii au inteles ca uneori ne scapa lucrurile din mana sau ne surprinde o ploaie neasteptata, asa ca au venit cu solutii. Aceste dispozitive sunt fabricate cu carcase speciale care le protejeaza de intrarea apei sau a particulelor fine de praf, asigurandu-ti astfel ca datele tale pretioase raman in siguranta, indiferent de aventurile prin care treci.

Care sunt avantajele si dezavantajele folosirii unui stick USB pentru backup?

Folosirea unui stick USB pentru backup vine cu avantajul major al portabilitatii si accesibilitatii. E ca si cum ai avea o mini-arhiva personala pe care o poti purta in buzunar, gata sa-ti salveze datele importante oricand si oriunde. Vitezele de transfer sunt destul de rapide, mai ales pe modelele mai noi, ceea ce inseamna ca nu vei pierde mult timp asteptand. Dezavantajele includ spatiul de stocare limitat in comparatie cu solutiile de backup mai mari, cum ar fi hard disk-urile externe sau stocarea in cloud, si riscul mai mare de pierdere sau deteriorare fizica. Plus, daca nu esti atent, poti sa-l uiti conectat si sa-l pierzi, ceea ce ar insemna adio amintiri, documente sau proiecte importante.

Ce este un stick USB OTG si cum il pot folosi?

stick usb mini

Un stick USB OTG (On-The-Go) iti permite sa conectezi dispozitive direct intre ele fara a avea nevoie de un computer ca intermediar. Practic, iti transformi telefonul sau tableta intr-un gazda pentru a accesa datele de pe stick direct. E genial, nu? Tot ce trebuie sa faci este sa introduci stick-ul in portul USB OTG al dispozitivului tau mobil (asigura-te ca suporta functia OTG) si, voila, poti vizualiza fotografii, asculta muzica sau transfera documente cu usurinta. E ca si cum ai avea un mic birou mobil in buzunar.

A fost util acest articol?

Alege o stea pentru a vota

Nota medie: 5 / 5. Voturi: 12

Nu sunt voturi pana acum